Svea kläder


Svea är ett svenskt klädmärke, vars främsta kundgrupp består av unga tjejer och kvinnor som gillar tuffa, färgglada plagg. Svea säljer även accessoarer med en matchande, färgglad stil.

Svea

Svea kännetecknas av en vild, färgglad stil som i första hand attraherar unga tjejer och kvinnor. Det är ganska ovanligt att tjejer väljer att skapa en outfit som i sin helhet är baserad på plagg från varumärket; man låter istället kläderna från Svea fungera som punktmarkörer. För några år sedan såg man t.ex. mössor från Svea i överflöd – på både vuxna och barn. Svea säljer i skrivande stund såväl skor som accessoarer och skateboards. På varumärkets officiella hemsida kan man både granska märkets produktutbud och handla Svea kläder online.

Svea kläder hos detaljister

Förutom den webbutik som nämns i det föregående säljs produkter från Svea hos återförsäljare som Flott, Zoovillage, Nelly, Breeze, SmartGirl mm. Överdelarna från Svea har ofta karakteristiska budskap textade på en synlig plats; något som tillsammans med den offensiva färgsättningen gör att plaggen garanterat märks i omgivningens ögon. För personer som inte vill synas är det således klokare att bygga sin outfit på mera anonyma basplagg, som istället kombineras med accessoarer från Svea.

Robusta skor från Svea

Skorna från Svea har, istället för känsloladdade budskap, varumärkets namn inristade på en synlig plats – vanligtvis på den yttre långsidan. Förutom att man gör sina fötter till distinkta reklampelare för märket är det inget fel på skornas kvalitet; skorna känns de facto mer robusta än motsvarande märkesskor från renommerade tillverkare. En hedervärd komplimang till detta förhållandevis okända klädmärke.