Boomerang kläder


Boomerang är ett svenskt varumärke med en lång tradition inom tillverkning av stilrena och eleganta herrkläder – med en tidlös touch av själslig enkelhet.

Boomerang

Boomerang är ett svenskt varumärke som grundades av två modeskapare; Peter Wilton och Kenneth Andram. Modeskaparnas starka förkärlek för havet och skärgården fungerade som inspirationskälla för varumärkets första herrkollektioner, som präglades av klassisk skandinavisk enkelhet med inspiration hämtad från den svenska naturen. Enfärgade pikétröjor, chinos och enkla ränder skapade ett tidlöst och elegant herrmode.

Damkollektion sedan 1999

Varumärkets damkollektion såg sitt ljus för första gången år 1999. Även damplaggens färgval och mönstersättning är framtagna med den svenska naturen som främsta idégivare. Kvinnligheten framställs med andra ord i stilla manér – utan expansiva färger, mönster och utmanande attribut. Tack vare den återhållsamma designen har märkets skapare lyckats lägga fokus på den kvinnliga mystik som döljer sig under klädesplaggen. Damkollektionen säljer idag betydligt sämre än herrkollektionen, som de facto är märkets styrka. Sedan några år tillbaka säljer Boomerang även barnkläder, men liksom damkollektionen ligger barnavdelningen ännu i sin linda.

Boomerang kläder online och i butik

Boomerang finns representerat på den svenska marknaden i form av flera konceptbutiker runt om i landet. Butiksutbudet finns listat på varumärkets hemsida (boomerang.se); här framgår även vilka detaljister som tillhandahåller varumärket. På hemsidan återfinns även en välsorterad webbutik för dem som föredrar att inte handla via mellanhänder. På nätet finns märket bland annat representerat i webbutiker som Sid and Sally, Lava och Fabulous Living.