Carlings kläder


Carlings är en butikskedja från Norge vars utbud i första hand omfattar herrkläder. Kläderna kan klassas som neutrala vardagskläder med försiktiga inslag av street och hiphop.

Carlings

Carlings är en norsk butikskedja som under senare år har blivit populär även i Sverige. Produktutbudet domineras av herrkläder, men sortimentet omfattar även ett stort antal snygga damplagg som i skrivande stund inte säljer lika bra som plaggen på herrsidan. Sortimentet i butikskedjorna, som just nu finns etablerade i de nordiska länderna och Polen, omfattar kända varumärken som är klassiskt amerikanska. Hit hör t.ex. Wrangler, Replay, Lee, Diesel och Nümph. Hos en del plagg – i synnerhet hos jeansen – kan man ana försiktiga inslag av street. Dessa inslag är dock inte dominerande till den grad att plaggen inte kan användas som vardagsplagg.

Konceptbutiker och detaljister

I Carlings konceptbutiker återfinns ett trettiotal olika klädmärken, men företaget har inget eget märke representerat i butikshyllorna. Eftersom Carlings är en butikskedja med olika klädmärken finns inte heller någon webbshop. Den som vill handla ett specifikt märke från en Carlingsbutik online får således vända sig direkt till nätbaserade detaljister för det märke som efterfrågas. På Carlings officiella hemsida (carlings.com) återfinns ett urval av märkets kollektioner. Här kan man även leta upp närmaste återförsäljare, som fördelar sig till butiker från Malmö i söder till Luleå i norr.

Olika produkter men samma pris

Som konsument bör man tänka på att utbudet mellan olika butiker kan variera något. Däremot är prissättningen förhållandevis homogen. Eftersom Carlings satsar på etablerade varumärken får man emellertid räkna med att betala en 500-lapp för en skjorta och närmare en 1000-lapp för ett par påkostade jeans. Men å andra sidan – den som handlar sina kläder i en av Carlings butiker kan alltid räkna med en viss minimikvalitet med tanke på att kedjan inte säljer några riktigt dåliga klädmärken.