Branting kläder


Den som handlar kläder från halvkända designers kan spara stora slantar på kuppen; kläderna håller oftast mycket hög kvalitet och man slipper betala extra för varumärket. Kläder från Branting hör till denna märkeskategori.

Branting

Branting är ett klädmärke framtaget av designern Annette Branting. Märket, som har anor sedan år 2000, står för livfulla former och färger, som direkt hamnar i den moderna kvinnans blickfång. Märket står vidare för femininitet utan att göra avkall på den kvinnliga styrkan. I vårt tycke är Branting således att betrakta som ett givet val för den moderna kvinnan, som är mån om att framhäva jämlikhet med hjälp av en åtråvärd outfit. Priserna är höga jämfört med motsvarande plagg från de traditionella butikskedjorna, men i ljuset av det faktum att plaggen är specialdesignade framstår prissättningen som högst human.

Kvalitetsplagg tillverkade i EU

Kläderna från Branting är tillverkade i mindre skala än motsvarande plagg från de stora butikskedjorna. Antalet led mellan producenten och återförsäljaren är således inte lika många som hos större butikskedjor, vilket gör tillverkningen lättare att kontrollera. Varumärket Branting tar, enligt egen utsago på hemsidan, starkt avstånd från barnarbete. Kvalitetsaspekten förstärks ytterligare av det faktum att plaggen tillverkas i fabriker i EU-länderna Estland och Litauen.

Branting kläder online och i fysiska butiker

Enligt en handfull modebloggar kännetecknas Brantings plagg av små storlekar. Den som shoppar plagg från Branting vara beredd på att välja en storlek större än vanligt. Bland de fysiska återförsäljarna kan vi särskilt rekommendera Jackie i Täby och Bromma samt Minzo och Rus i Göteborg. Bland webbutikerna återfinns bland annat Meinto, Minzo och Alvas Hus som möjliga val.