Didriksons kläder


Didriksons är ett anrikt svenskt klädmärke vars specialitet utgörs av slitstarka ytterplagg för damer, herrar och barn. Märket är känt för sina regnställ, jackor och overaller.

Didriksons

Didriksons är ett varumärke som specialiserat sig på ytterplagg i extremt hållbar kvalitet. Märket har en tradition av att tillverka oljerockar och jackor för yrkesverksamma fiskare. Numera är varumärket ledande inom tillverkning av vattentäta ytterplagg och funktionsplagg som tillåter kroppen att andas. Varumärkets produktutbud inrymmer även accessoarer, mössor och handskar.

Multifunktionella plagg i olika kategorier

Ytterplaggen har olika kategorimärkning beroende på plaggens specialitet. Plagg märkta med Storm System är garanterat vattentäta – även i sömmar och skarvar. För att skydda ansikte och hår bör man dock som köpare – om möjligt – prova huvan innan köp. Detta för att se till att även huvan kan förslutas runt ansiktet på ett vattenavvisande sätt. Övriga systemkategorier:

  • Breeze System – plagg märkta med denna beteckning är vindtäta. I somliga fall är de även vattentäta.
  • Thermal System – beteckning som används hos särskilt välisolerade plagg i Didriksons produktsortiment. Plaggen är utarbetade för att kroppen ska kunna behålla sin naturliga temperatur även under extrema väderförhållanden.
  • Move System – plagg med denna märkning är framtagna för att hålla kroppen torr och sval. Plaggen torkar snabbt, transporterar bort fukt och reducerar dåliga lukter.

Återförsäljare av Didriksons kläder

Didriksons kläder finns representerade hos ett hundratal detaljister runt om i landet; däribland hos kända kedjor som Stadium, Team Sportia, Åhléns och Intersport (såväl online som i de fysiska butikerna). Bland renodlade onlinedetaljister finns märket att köpa hos bland annat Nelly, Modegallerian och Ministyle. Plaggen säljs inte i någon officiell webbutik, men Didriksons hemsida (didriksons.se) innehåller en fullständig butiksförteckning för samtliga länder i vilka varumärket finns representerat.