Hackett kläder


Hackett är ett brittiskt klädmärke som parallellt med märket Burberry företräder den brittiska preppystilen. Märket grundades år 1983 av en ung skräddare vid namn Jeremy Hackett.

Hackett

Det brittiska varumärket Hackett kan sägas vara värd för den brittiska preppystilen. Märket, som upplevde en brokig start inom branschen för vintagekläder, är idag ansett inom herrmode och hör bland annat till den brittiska kungafamiljens favoritmärken. Grundaren Jeremy Hackett var emellertid en anspråkslös skräddare utan vare sig akademiska planer eller adlig bakgrund. Hackett av idag kännetecknas av ett pikémode med inslag av tweed och cutawaykragar. I Sverige återfinns Hackett bland annat på NK Man i Stockholm. På nätet kan märket köpas i butiker som Terrace och Nelly.

Stilrent och högstämt herrmode

Hackett utgör idag en viktig del inom ett brittiskt herrimperium, vars stil och status i mångt och mycket påminner om Fred Perry och Ralph Lauren. Stilen är typiskt brittisk, vilket tyvärr är synonymt med ett platt och förutsägbart herrmode utan finesser – men med massor av behärskad elegans och opersonlig funktionalitet. Kollektionerna inrymmer bland annat flanellbyxor, varma kavajer med dunfoder och tidlöst klassiska kostymer.

Propert och gångbart medelklassmärke

Hackett kan med andra ord inte anklagas för att vara ungdomligt fashionabel, men märkets allmängiltiga herrstil är inte heller förutsägbar till den grad att Hackett omedelbart kan klassas som tråkigt. Märket är ett säkert kort för anställningsintervjuer till tjänstemannajobb och alltid gångbart som vardagsmode hos en medelklass som – taktiskt eller omedvetet – vill gömma sig bakom den brittiska jantelagens ridderligt hövliga fasad.