Ed Hardy kläder


Skaparen av Ed Hardy heter Christian Audigier, som i unga år kallades King of Jeans. Ed Hardy säljer idag kläder med tryck i klassisk stil; märket pålyser med andra ord att tryck och klädmode kan förenas sida vid sida.

Ed Hardy

Varumärket Ed Hardy grundades av designern Christian Audigier, som i sin ungdom kallades King of Jeans i den ansedda tidningen Sportswear International. Audigier arbetade inledningsvis med kända märken som Levi’s och Lee, men påbörjade senare – tack vare sitt intresse för tatueringstryck – ett intensivt samarbete med tatueringarnas gudfader Don Ed Hardy, som enligt mångas uppfattning har gjort tatueringen rumsren även bland medelklassen. Numera tillverkas modekläder med stiltypiska tatueringstryck i varumärkets regi – kläderna kan köpas i en rad olika butiker. I synnerhet på den nätbaserade klädmarknaden.

Kläder från Ed Hardy online

Ed Hardy tillverkar både damkläder och herrplagg; det karaktärstypiska tatueringstrycket utgör i båda fallen den gemensamma nämnaren. På den svenska nätmarknaden är märket förhållandevis ovanligt. Således måste kräsna köpare vända sig till utländska nätbutiker för att komma över ett ansenligt produktutbud. Christianaudigier.com är den i vårt tycke mest tillförligtliga webbutiken för dem som är måna om att handla äkta märkeskläder. I fråga om varumärket Ed Hardy finns nämligen en omfattande marknad för plagiat. Undvik således att köpa Ed Hardy på auktionssajter, t.ex. Tradera.

Ed Hardy i Sverige

Den enda svenska webbutik som i skrivande stund har ett någotsånär välsorterat utbud av Ed Hardy är Stayhard.se. I övrigt kan man bara komma över ströexemplar i nischade fysiska butiker.