Culture kläder


Culture är ett i raden av danska märken som säljer moderiktiga tjejkläder till medelhöga priser. Plagg från Culture finns hos ett fåtal detaljister på den svenska marknaden.

Culture

Culture säljer i första hand överdelar, däribland toppar, linnen, blusar, tröjor och tunikor för vår-, sommar- och höstsäsongerna. Märket räds inte för starka färger och kontraster; något som gör plagg från Culture synliga och markerade. Den som väljer att gå klädd i Culture kläder får därför gärna vara utåtriktad och öppen som person. Övriga kännetecken för kläder från Culture:

  • Räkna med att kläderna är försedda med spets, dekorsömmar, fransar och mönster – detta gäller alla överdelar.
  • De markerade attribut som påtalas ovan gör att Culture inte kan betecknas som typiskt skandinavisk. Plaggen är moderna och allmäneuropeiska; dvs. gångbara i hela västvärlden. En del modebloggar har kritiserat märket just för att det allmängiltiga i modet, i kombination med frånvaron av specifika karaktärsdrag, gör märket fantasilöst. Något som vi inte alls kan skriva under på.
  • Kläder från Culture ser moderna och trendiga ut på såväl gamla som unga. Märket är ännu okänt såtillvida att man upplevs som unik i en outfit från Culture.

Culture kläder online

Klädmärket Culture är i skrivande stund inte särskilt väletablerat i Sverige. Bland de webbshoppar som tillhandahåller märket bör Stil1.se, Alvas Hus, Meinto och Sid and Sally särskilt nämnas. Priserna varierar inte särskilt mycket mellan de olika butikerna. Däremot kan utbudet av plagg och storlekar variera stort.